Wednesday, 29 October 2014

Guest post // 23. tips for healthier hair


Hejsa! Mit navn er Emmi Flugt, og jeg er så heldig at have fået lov til at blogge på Fashiionistah, hvilket jeg er super beæret over! Så tusinde tak for det, Emily, jeg er super glad for at have fået lov til at få denne mulighed.
I dette gæsteindlæg vil jeg komme ind på rigtigt mange tips, som du kan bruge for at få dit hår sundt og langt. Disse tips vil ikke direkte få dit hår til at vokse hurtigere, men i og med at det bliver sundere, vil spidserne ikke knække lige så let, og på den måde vil dit hår nå din ønsket længde hurtigere. Mine erfaringer har jeg fra mit eget hår, fra at spørge frisører og fra at se youtube-videoer i over syv år. Nogle af disse tips ved du garanteret i forvejen, og andre har du sikkert aldrig hørt før, men uanset hvad, håber jeg du kan bruge dette indlæg – for tipsene vil fungere, uanset hårtykkelse, farve, mm.

  
1. Først og fremmest er det vigtigt, at dit hår er en smule sundt fra starten. Det vil sige, at ting som spaltede spidser ikke kan være der. Du bliver desværre nød til at klippe dine spaltede spidser af, og starte på ny.
2. Uanset hvilken børste du bruger, om det er en billig en i tiger eller en dyr en fra USA, så vil du altid miste mere hår når du reder det, end når du ikke gør. Sørg derfor at rede det så lidt som muligt, evt. morgen og aften. Sker der det, at dit hår bliver rigtigt filtret, så er det dog bedst at rede det, i stedet for at lade det være filtret, da det slider meget på håret at være filtret.
3. Men selvom du mister mere hår når du reder det, end når du ikke gør, så er det stadig muligt at formindske hårtabet. Det gør det ved at købe en god børste med bøjelige tænder, så de følger med dit hår, i stedet for bare at knække dem af. Du kan få rigtigt gode kvalitetsbørster fra Mason Peason, men de meget kendte Tangle Teezere går også under den "gode" kategori.
4. Nu når vi til "bad-afdelingen". Når dit hår bliver vådt, fører det til, at det også bliver meget skrøbeligt. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du ikke filtre dine produkter ind i dit hår like there was no tomorrow, da dette faktisk kan skade dit hår mere end det gavner. Massér shampooen ind i hovedbunden og del det ned til spidserne med fingrene.
5. Nu hvor vi er ved hårprodukter, så er det også vigtigt, at du finder de produkter der passer til lige præcis din hårtype. Har du fedtet hår, så brug en til det, da normalt shampoo kan gøre det endnu mere fedtet. Det samme gælder med farvet hår, tykt hår, mm. Find det der passer dit hår - er du i tvivl om hvilket, så spørg i en butik, de kan helt klart hjælpe dig.
6. Ligesom du ikke skal filtre dit hår ind i dine produkter, er det også rigtigt vigtigt, at du ikke filtre dit hår ind i dit håndklæde, når du tørre det. Pres og vrid håret i håndklædet i stedet, da dette vil formindske knækkene af hårene under tørringen. Den helt perfekte ting til at tørre håret med er en Turbie Twizter, de koster omkring 100-120 kroner for to, og kan købes i bl.a. Bilka og Kvickly.
7. Som sagt før, så er dit hår meget skrøbeligt når det er vådt, og du skal derfor undgå at bruge en børste lige efter badet. Det er bedst at lade det lufttørre helt før du reder det, men kan du ikke holde det ud, så kan du bruge en kam med store tænder til at rede det med.
8. Derudover skal du for alt i verdenen undgå at sove med vådt hår. Når du sover, vrider du dit hår mellem dit hoved og din pude, og eftersom håret jo er skrøbeligt, vil dette gøre massiv skade på håret. Har du ikke tid til at lade det lufttørre inden du skal i seng, så brug en føntørre, da selv dette er sundere, men HUSK at bruge en varmebeskyttende spray.
9. Varmeapparater er utroligt skadeligt for dit hår, så prøv at undgå det helt. Kan du ikke undvære det, eller ønsker du at bruge det til specielle begivenheder, så husk for Guds skyld at tage en varmebeskyttende spray I først.
10. Du skal også undgå at sove med en elastik i håret. Mange mennesker tror, at det er sundt for håret hvis du sover med en fletning eller en løs knold, men det er det faktisk ikke. Elastikken vil i løbet af natten gnide sig op ad håret og skade det rigtigt meget. Om natten skal altså være pause-for-elastik-tid!
11. Når du er i bad, så er det bedste du kan gøre for dit hår at undvære balsam i det hår der rammer hovedbunden, eftersom det kan ødelægge hårets naturlige olier og i værste tilstand skabe skæld i dit hår, og det er der jo ikke nogle der ønsker. Derfor er det en god regel, at shampoo (og hårmasker/hårolier, hvis det står på pakken) kommer i håret over ørerne.
12. Når du farver dit hår, så bliver det der kaldes "kutikellaget" uregelmæssigt og ru, så farven kan komme ind til hårets pigmenter i hårfolliklerne, og overfarve dem - det er sådan hårfarve fungerer, og afblegning fjerner så pigmenterne. Men anyway, hvis du har farvet eller afbleget hår, så er det vigtigt at du bruger produkter lavet til dette, eftersom det vil sørge for, at håret får en glat struktur igen meget hurtigt.
13. Ang. hvordan din børste skal være, så kommer det helt an på hvordan dit hår er og hvordan du ønsker det skal være. Der findes tusinde vis af forskellige børster, men jeg har en lille collage på Polyvore, som viser de 6 mest brugte børster. Dem kan I se lige her og se om du kan finde den første du skal bruge, eller spørge nogle i en butik om hjælp:http://www.polyvore.com/your_guide_to_hairbrushes/set?id=96701409

14. Det er også vigtigt for sundt hår, at du husker at vaske din børste, da der kan samle sig meget skidt og snask i den. Det er meget enkelt at rense den, man fjerner blot alt håret i den og vasker den med en gammel tandbørste med noget sæbe - gerne shampoo, da det jo er skabt til at fjerne hårets olier. Jeg vil på et tidspunkt lave en video på youtube om hvordan man gør, så følg med her (OBS. mine videoer er på dansk): https://www.youtube.com/user/trendniq
15. Dit hår og dine negle er lavet af noget der hedder keratin, hvilket er et elastisk protein. Hvis du ønsker at dit hår skal gro langt og være sundt, så er det derfor vigtigt at du spiser mange proteiner. Du kan få det igennem mad som kød og piller, købe proteinpulver til sovs og smoothies eller tage proteinpiller - der er mange muligheder!
16. Olie kan bruges på rigtigt mange måder, og ikke kun til mad. Der findes også forskellige olier til håret, nogle er skabt til at sidde i i flere timer også blive vasket ud, imens andre er skabt til at blive i håret indtil du går i bad igen. Begge slags olier er rigtigt sundt for håret, og selv mad-olier som Olivenolie kan bruges til håret - dette er dog en af dem som skal vaskes ud igen.
17. Hvis man ikke har tid til at vente i mange timer, men ikke har råd til at købe andet end det billige Olivenolie, så er det et godt tip at blande en lille smule kanel i olien og massere det ind i hovedbunden i 3-5 minutter. Kanelen vil stimulerer hårrødderne og derved hjælpe hurtigere, men hvis der er kanel i, skal det ikke i hele håret, eftersom det kan udtørre dine spidser og gøre dem skrøbelige.
18. Hvis du ikke har lyst til at putte olie i håret, så er det helt forståeligt. Du kan købe noget der hedder hår masker eller hair masks. De fungerer på samme måde som en olie blandet med en balsam. Dog er disse oftest nogle som du putter i håret når du er i bad, og vasker det ud nogle minutter efter. Har du til og gerne vil opnå et bedre resultat, kan du gå ud af badet og lade hårmasken sidde i i flere timer før du vasker den ud.
19. Husk at når du skal vaske olie ud af håret, så put shampoo i håret inden du putter vand i. Eftersom vand og olie skilles, vil det tage evigheder at få vasket olien ud af håret, hvis du putter vand i det før shampoo - shampoo vil gøre, så olien hurtigere og lettere bliver vasket ud af håret.
20. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at få det rigtige fedt, de rigtige vitaminer, og som sagt nok protein i kroppen, når man prøver at få sit hår til at vokse langt. Det får du ved at spise sundt og ved at spise fisk. Personligt er jeg ikke så meget en fiske-elsker, så jeg tager fiskepiller. Kan du ikke lide fisk, fiskeolie eller fiskepiller, så er nødder et godt alternativ.
21. Når det blæser meget, er det vigtigt at du ikke lader det hænge løst. Dit hår vil filtre og blive voldsomt skadet af det, samtidigt med, at 'slagene' mod kroppen fra vinden vil knække dine spidser. Når det blæser meget, så hav en fletning eller en knold i håret.
22. Nogle mennesker siger "du skal have klippet spidser hver måned, så vokser dit hår hurtigere". Dette er IKKE sandt, og er blot en myte. Grunden til at man siger det er, at ens hår ikke knækker lige så let hvis man har klippet sine spaltede spidser af. Hvis du holder dit hår sundt, så er der på ingen måde brug for at få klippet spidser hver måned. Dog kan man gøre noget som hedder "dusting", hvilket går ud på, at man hver 6.-8. uge klipper en meget lille del af sine spidser af, så der ikke ryger andet af, end små "støv"-stykker, deraf kommer navnet.
23. Nogle piger har det med at pille i deres spaltede spidser og pille dem af. Det er helt fint at gøre dette, men hjælper ikke noget. Nogle piger tager også deres spaltede spidser og hiver håret fra hinanden indtil det ene halve hårstrå knækker af. Dette skal man IKKE gøre. Håret bliver ekstremt tyndt, og man har lige forlænget ens spaltede spidser i stedet for at fjerne den, selvom det ser sådan ud.

  
Jeg håber virkelig I kunne bruge dette indlæg til noget! Hvis I gerne vil se mere af det jeg har skrevet, kan I tjekke min blog ud på http://trendniq.blogspot.dk. Jeg gør opmærksom på, at selve bloggen er på dansk, men der er mulighed for at få google til at oversætte den, ved at klikke på den lille knap "Translate to English" under headeren, hvis det ønskes.// Hi there! My name is Emmi Flugt, and I am so lucky to have been allowed to blog on Fashiionistah, which I'm super honored! So many thanks for that, Emily, I'm super happy to have been allowed to get this opportunity. 
In this guest post I will get into a lot of tips that you can use to get your hair healthy and long. These tips will not directly get your hair to grow faster, but because it is healthier, the tips do not break as easily, and that way your hair will reach your desired length faster.I have experience from my own hair, from asking hairdressers and from watching youtube videos for over seven years. Some of these tips you have probably heard before, and others you probably never have heard before, anyways I hope you can use this post -  the tips will work regardless Hair thickness, color, etc.. 


   
       
1. First and foremost, it is important that your hair is a bit healthy from the start. This means that things like split ends can not be there. You will unfortunately have to cut your split ends off and start again. 
2. Whichever brush you use, whether it's a cheap one from tiger or an expensive one from the US, so you will always lose more hair when you comb it than when you do not. Be sure to comb it as little as possible eventually morning and afternoon. If it happens that your hair gets really tangled, it is best to comb it, instead of letting it be tangled as it damage the hair to be tangled. 
3. But even if you lose more hair when you comb it than when you do not, then it is still possible to reduce hair loss. It does so by buying a good brush with flexible teeth, so they come with your hair, instead of just breaking them off. You can get really good quality brushes from Mason Peason, but the very famous Tangle Teezere also goes under the "good" category. 
4. Now we come to "bath department". When your hair is wet, it leads to that it also becomes very fragile. It is therefore extremely important that you do not filter your products into your hair like there was no tomorrow, as this can actually damage your hair more than good. Massage the shampoo into the scalp.
5. Now that we are at hair products, it's also important that you find the products that suit your specific hair type. If you have oily hair, use products for that, as normal shampoo can make it even more oily. The same goes with dyed hair, thick hair, etc. Find what suits your hair - you are in doubt about what, ask a store, they can definitely help you. 
6. Just as you do not need filters your hair into your products, it is also really important that you do not filter your hair into your towel when you dry it. Push and twist the hair in the towel instead, as this will decrease the bends of the hair while drying. The perfect thing to dry the hair with a Turbie Twizter, they cost about 20 dollars for two, and can be purchased in Grocery stores. 
7. As I said before, your hair very fragile when it is wet, so you should avoid using a brush just after the bath. It is best to let it air dry completely before you prepare it, but if you can not stand it, then you can use a comb with large teeth to comb it. 
8. In addition, you should never sleep with wet hair. When you sleep, you twist your hair between your head and your pillow, and since the hair is fragile, this will do massive damage to the hair.If you do not have time to let it air dry before you go to bed, then use a blow dry, as even this is healthier, but remember to use a heat protection spray. 
9. Heaters are incredibly damaging to your hair, try to avoid it altogether. If you can not do without it, or you do want to use it for special events, so please for God's sake use heat protection spray first. 
10. You must also avoid sleeping with a rubber band in your hair. Many people think that it is healthy for your hair if you sleep with a braid or a loose bun, but actually it is not. The rubber band will during the night rubbing up against the hair and damage it a lot. Night time therefore must be break-the-elastic-time! 
11. When you are in the bath, so the best thing you can do for your hair to do without conditioner in the hair that affects the scalp, as it can damage the hair's natural oils and in the worst condition creating scolding in your hair, and it is something you do not want to. Therefore it is a good rule to shampoo comes in the hair above the ears. 
12. When you dye your hair, it will be called "kutikellaget"(danish) irregular and rough, so the color can get to the hair pigments in the hair follicles, and color them - that's how hair dye works and bleach removes the pigments. But anyway, if you have colored or bleached hair, so it is important that you use the products made ​​for this, as it will make sure that the hair gets a slick texture again very quickly. 
13. For how your brush should be, then it comes all depends on how your hair is and how you want it to be. There are a thousand of different brushes, but I have a small collage on Polyvore, which shows the 6 most used brushes. You can see right here and see if you can find the first one you need, or ask some in a store for help: http://www.polyvore.com/your_guide_to_hairbrushes/set?id=96701409 


   
14. It is also important for healthy hair, that you remember to wash your brush as likely to accumulate much dirt and goop in it. It is very simple to clean it, just remove all the hair in it and wash it with an old toothbrush with some soap - like shampoo, since it is designed to remove hair oils. I will eventually make a video on youtube on how to do so watch this space (NB. My videos are in Danish): https://www.youtube.com/user/trendniq 
15. Your hair and your nails are made of something called keratin, which is an elastic protein. If you want your hair should grow well and be healthy, so it is important that you eat a lot of proteins. You can get it through foods such as meat and pills, buy protein powder to the sauce and smoothies or take protein pills - there are many options! 
16. The oil can be used in many ways, and not only for food. There are also different oils for the hair, some are made to sit in the hair for several hours and then be washed out, while others are made ​​to be in your hair until you take a shower again. Both kinds of oils is good for healthy hair and even food oils like olive oil can be used for hair - this is, however, one of them to be washed out again. 
17. If you do not have time to wait many hours, but can not afford to buy anything but the cheap olive oil, then it is a good tip to mix a little bit of cinnamon in the oil and massage it into the scalp in 3- 5 minutes. Cinnamon will stimulate hair roots, helping faster, but if there is cinnamon in, it should not be all over your hair, as it can dry out your tips and make them fragile. 
18. If you do not feel like putting oil in your hair, so it is quite understandable. You can buy something called hair masks. They work in the same way as an oil mixed with a conditioner. However, these are usually some that you put in your hair when you are in the shower and wash it out a few minutes later. Do you have to and want to achieve a better result, you can walk out of the bath and leave the hair mask in your hair for several hours before you wash it out. 
19. Remember that when you need to wash the oil out of your hair, then put shampoo in your hair before you put water in. Since water and oil are separated, it will take forever to wash the oil out of your hair if you put water in it before shampoo - shampoo will do, so that the oil faster and easier being washed out of the hair. 
20. There is no doubt that it is important to get the right fats, the right vitamins and said enough protein in the body when trying to get your hair to grow long. What you get by eating healthy and by eating fish. Personally, I'm not so much a fish-lover, so I take fish pills. If you do not like fish, fish oil or fish pellets, then nuts a good alternative. 
21. When it is windy, it is important that you do not let it hang loose. Your hair will filter and will be violently damaged and the wind will crack your tips. When it is windy, have a braid or a bun in your hair. 
22. Some people say "you should cut you tips every month, to grow your hair faster". This is NOT true and is just a myth. The reason they say it is that your hair does not break as easily if you have cut its split ends off. If you keep your hair healthy, then there is no need to get your tips cutted each month. However, you can do something called "dusting", which is that you ones every 6 to 8 week cut a very small part of your tips of but only small "dust" pieces, hence the name. 
23. Some girls tend to pill in their split ends and peel them off. It's fine to do this, but does not help anything. Some girls also take their split ends and pulls the hair from each other until one half strands of hair breaks off. You should NOT do this. The hair becomes extremely thin and you have just extended equally split ends instead of removing it, although it looks like. 

       

I really hope you can use this post to something! If you would like to see more of what I have written, you can check my blog out on http://trendniq.blogspot.dk. Note that the blog is in Danish, but it is possible to get google to translate it by clicking on the small button "Translate to English" under the header, if desired.

2 comments: